Herku Lean Six Sigma Centre

Visie Herku Lean Six Sigma Centre

Door ontwikkelingen zoals de economische crisis, een steeds fellere concurrentiestrijd en altijd voortdurende drang om jezelf te blijven ontwikkelen worden veel bedrijven geconfronteerd met de vraag: ‘Hoe kunnen we onze activiteiten verbeteren, een hogere klanttevredenheid creëren en tegelijkertijd de kosten te verminderen? Veel professionals worden dagelijks door hun baas, concurrenten of door de overheid uitgedaagd om de kwaliteit van de huidige productie te waarborgen, met een steeds beperkter budget.

Continue verbetering
Herku Lean Six Sigma Centre is een betrouwbare adviseur op het gebied van Lean Six Sigma voor zorg- en dienstverlening. Onze consultants hebben veel ervaring opgedaan in het optimaliseren van processen bij diverse organisaties, waaronder verschillende zorginstellingen en technische bedrijven. Wij streven ernaar om samen met onze klanten te bouwen aan een mooie en gezonde toekomst, door samen op een pragmatische manier te streven naar maximaal haalbare resultaten op lange termijn. Wij focussen op het toepassen van de meest effectieve methoden en technieken van de Lean Six Sigma methode, de theorie is hierbij ondersteunend. Met behulp van de methode worden vervolgens aantoonbare bedrijfsresultaten behaald, die op de lange termijn in stand gehouden kunnen worden.

Duurzame samenwerking
Het sleutelwoord in Lean Six Sigma is samenwerking. Daarom gaan wij een duurzaam partnerschap aan met onze klanten, zodat zij ook op de lange termijn op onze ondersteuning kunnen rekenen. Met onze persoonlijke en integrale werkwijze betrekken wij medewerkers uit alle lagen van de organisatie, vanaf de werkvloer tot aan het bestuurlijk niveau. Wij willen uw medewerkers inspireren om een Mindset te ontwikkelen van voortdurende verbetering. Hiertoe rusten wij de deelnemers in onze projectteams toe met eenvoudige, maar effectieve tools die zij zelf leren toepassen.

Flexibel en doelgericht
Wij passen ons coaching- en trainingsaanbod aan, aan de wensen van de klant. Om aan te sluiten bij de volle agenda’s van onze klanten, bestaat onze dienstverlening uit flexibele online/offline combinaties van eenvoudige, maar effectieve trainingsmaterialen die wij aanbieden op verschillende niveaus. Wij zijn een betrouwbare en betrokken partner, die langszij komt om mee te denken en mee te dragen, om zo samen tot effectieve lange termijnoplossingen te komen. Het welzijn van onze klanten staat voor ons voorop: uw zorg is onze zorg!

Hoe werken wij?

Herku Lean Six Sigma Centre helpt zorgtinstellingen bij het zoeken naar oplossingen bij hun vraagstukken en ondersteunen organisaties bij het implementeren. Het doel? Samen de zorg beter maken. Hoe? Door samen met u op een pragmatische manier te streven naar maximaal haalbare resultaten op lange termijn. Wij optimaliseren zorgprocessen, door gebruik te maken van de meest effectieve methoden en technieken van Lean Six Sigma, een wereldwijd bewezen en toegepaste verbetermethodiek. Herku Lean Six Sigma Centre adviseert zorginstellingen bij het ontwikkelen van een goede bedrijfsstrategie, helpt organisaties bij het stellen van duidelijke prioriteiten en ondersteunt bedrijven bij het uitzetten van kostenbesparende, efficiëntie- en tevredenheidsverhogende projecten met behulp van coaching en advies, zodat zorginstellingen sterk de toekomst tegemoet gaan.

Hoewel Lean Six Sigma in de praktijk veelal toegepast wordt in projecten, is Lean Six Sigma in de kern echter een methode die een cultuurverandering binnen een organisatie kan bewerkstelligen. De methode streeft naar een cultuur waarin de klant centraal staat en  de medewerkers voortdurend en proactief op zoek zijn naar verbeteringen in hun dagelijkse werk, zodat de geleverde diensten steeds beter aansluiten bij de behoeften van cliënten. Lean Six Sigma is in dat geval dan een onderdeel van de organisatie. Het toepassen van de methode zorgt ervoor dat bij veranderingen het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden moet worden en voorkomt dat op hoop van zegen ad hoc oplossingen worden doorgevoerd. Daarnaast zorgt Lean Six Sigma ervoor dat de organisatie als geheel, met het management voorop, op een gefundeerde manier oplossingen doorvoert die aansluiten bij de eisen van de actualiteit.

Ervaring van Herku Lean Six Sigma Centre in de zorg
De focus van Lean Six Sigma ligt in veel projecten op het verminderen van onnodige handelingen, het winnen van extra tijd en uiteindelijk op het verlagen van de kosten. Lean Six Sigma is een goede methode om de administratieve werkzaamheden (bijv. overdrachten) van uw zorgmedewerkers te verminderen, maar kan ook ingezet worden om het ziekteverzuim onder uw medewerkers terug te brengen, of het inwerken van nieuwe zorgmedewerkers te verbeteren. Lean Six Sigma zorgt er ook voor dat ontwikkelingen rondom de WMO geprioriteerd kunnen worden en met behulp van de methode kunnen leiden tot concrete en meetbare acties.

Samen aan de slag!
Bent u nieuwsgierig geworden naar onze werkwijze? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Lean Six Sigma binnen Attent? Of wilt u vrijblijvend in een persoonlijk gesprek eens van gedachten wisselen over de laatste ontwikkelingen in de zorg? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.